Omställning

Vi hjälper er med er omställning

Trygghetsfonden TSL är bildad av Svenskt Näringsliv och LO – Landsorganisationen. Omställningsprogram finansierade av TSL syftar till att hjälpa den uppsagda individen till att snarast finna en ny anställning eller starta egen verksamhet. För ytterligare information om TSL och omställningsstödet och för att göra en ansökan, se www.tsl.se. Vill du veta mer om Omställningsstödet finns det särskild utbildningssida om det hos LO. Klicka här för att komma till den. (OBS: kräver Flash player! Fungerar inte i Google Chrome)

Resurstorget Sverige AB har fått förtroendet från TSL att utföra omställningstjänster i sju län(Södermanlands län, Östergötlands län, Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Hallands län och Skåne län).

arbetsgång omställning

så här arbetar vi med omställning

Målet är att den som är uppsagd ska få professionell hjälp att hitta ett nytt jobb eller starta eget – helst innan anställningen avslutas.

De som deltar i omställningsstödet får tillgång till en rådgivare och ett individuellt omställningsprogram.

Vi på Resurstorget är godkänd leverantör av omställning (TSL) och vi har lång erfarenhet av att arbeta med personer som blir uppsagda på grund av arbetsbrist.

Vår ambition är att omställningsstödet ska fungera som ett avstamp till något nytt eller till att förverkliga en idé som ännu inte påbörjats. Målet är att den som blir uppsagd ska komma ut i ny sysselsättning inom sex månader.

Resurstorget arbetar engagerat med deltagaren från 2 upp till 12 månaders tid.

Så här går det till:

  1. Vi kartlägger dina erfarenheter.
  2. Klargör dina önskemål och din målsättning.
  3. Skapar en personlig handlingsplan med fokus på jobb eller starta eget.
  4. Arbetar fram CV och personligt brev för ditt jobbsökande.
  5. Jobbjakt med hjälp av uppsökande verksamhet.
  6. Seminarier som skräddarsys utifrån behov.*
  7. Vi är med hela vägen till ett nytt jobb!

Läs mer om våra seminarier här.